• Portret Sterre - Aquarel 2001
  • Kinderportret op het strand - Aquarel 2004
  • Kinderportret in de tuin - Aquarel 2007
  • Portret Suzanne met haar konijn - Aquarel 2012
  • Portret Wiebe - Aquarel 2014

Aquarelportret in opdracht

U vindt hier mogelijkheden en prijsvoorbeelden voor een uitgewerkt portret. De term houdt in dat het portret niet schetsmatig, maar redelijk gedetailleerd is.
De aquareltechniek is heel geschikt om portretten in te maken.

Voor werkwijze en prijzen zie Lees meer...

Ik gebruik hoogwaardig papier: 100 % katoen en zuurvrij. Het papier vergeeld daardoor minder snel. De dikte is 300 grams per m². Voor de verf gebruik ik de professionele kwaliteit 'Rembrandt' van Talens.
De uitgewerkte portretten kunnen bestaan uit één of meer personen. Er kan aparte persoonlijke aandacht worden besteed aan de achtergrond.
U kunt het lijstformaat kiezen en aangeven om hoeveel personen het gaat. In overleg bepalen wij de soort achtergrond en maken een afspraak voor een fotoserie aan de hand waarvan ik het portret maak.
In het geval er géén fotoserie door mij kan worden gemaakt, kunt u zelf een foto aanleveren. Er kunnen verschillende redenen zijn. Een kind is al volwassen, de persoon is reeds overleden, of woont te ver weg. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u zelf al een hele leuke foto heeft, Stuur de foto in dat geval naar mij op in een zo hoog mogelijke resolutie, digitaal via e-mail, of als foto per post. U krijgt dan 10 % korting op de standaard portretprijzen. Voor de portretkwaliteit ben ik in dat geval afhankelijk van de kwaliteit van de foto.
In de tabel hieronder ziet u een aantal standaard lijstformaten. De aquarellen zelf zijn kleiner, omdat er rekening wordt gehouden met het passepartout. De hier getoonde prijzen zijn gebaseerd op een portret van één persoon. Bij de keuze voor meerdere personen op een portret moet u rekenen dat de prijs wordt verhoogt met € 50,- per extra persoon. De prijs van de lijst is gebaseerd op een standaard blank alluminiumlijst van Barth, inclusief passepartout. In overleg zijn andere formaten, lijsten of passepartouts mogelijk. De prijzen kunnen dan afwijken. Als er voor de fotoserie meer dan 10 km moet worden gereisd, reken ik € 0,50 per km. Prijswijziging voorbehouden.

Lijstformaat Aquarelformaat Lijst* Aquarel met lijst*
30 x 40 cm 24 x 34 cm € 50,- € 790,-
40 x 50 cm 34 x 44 cm € 60,- € 1.010,-
40 x 50 cm 26 x 26 cm € 60,- € 720,-
60 x 80 cm 54 x 74 cm € 90,- € 1.560,-


* Standaard lijst inclusief passepartout