• Groepsportret  - Olieverf op linnen 2016
  • Detail van groepsportret - Olieverf
  • Jeroen, Daan en Merijn Cool  - Olieverf op linnen 2018
  • Portret van Lieza  - Olieverf op linnen 2018
  • Kinderportret in Meijendel  - Olieverf op linnen 2017

Olieverfportret in opdracht

U vindt hier mogelijkheden en prijsvoorbeelden voor een uitgewerkt portret. De term betekend dat het portret niet schetsmatig, maar redelijk gedetailleerd is.
De olieverftechniek is heel geschikt om portretten in te maken.

Voor werkwijze en prijzen zie Lees meer...

Ik gebruik een goede kwaliteit linnen. Het linnen wordt aan de achterzijde opgespannen op een houten raam. Daardoor kan ook de zijkant worden beschilderd en kan het ingelijst worden met een baklijst. Voor de verf gebruik ik de professionele kwaliteit 'Rembrandt' van Talens.
De uitgewerkte portretten kunnen bestaan uit één of meer personen. Er kan aparte persoonlijke aandacht worden besteed aan de achtergrond.
U kunt het formaat kiezen en aangeven om hoeveel personen het gaat. In overleg bepalen wij de soort achtergrond en maken een afspraak voor het maken van een fotoserie aan de hand waarvan ik het portret maak.
In het geval er géén fotoserie door mij kan worden gemaakt, kunt u zelf een foto aanleveren. Er kunnen verschillende redenen zijn. Een kind is al volwassen, de persoon is reeds overleden, of woont te ver weg. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u zelf al een hele leuke foto heeft, Stuur de foto in deze gevallen naar mij op in een zo hoog mogelijke resolutie, digitaal via e-mail, of als grote foto per post. U krijgt dan 10 % korting op de standaard portretprijs. Voor de portretkwaliteit ben ik in dat geval afhankelijk fotokwaliteit.
In de tabel hieronder ziet u een aantal standaard formaten. De hier getoonde prijzen zijn gebaseerd op een portret van één persoon. Bij de keuze voor meerdere personen op een portret moet u rekenen dat de prijs wordt verhoogt met € 50,- per extra persoon. De prijs van de lijst is gebaseerd op een standaard blank houten baklijst. In overleg zijn andere formaten en lijsten mogelijk. De prijzen kunnen dan afwijken. Als er voor de fotoserie meer dan 10 km moet worden gereisd, reken ik € 0,50 per km. Prijswijziging voorbehouden.

Formaat Prijs Lijst* Portret met lijst**
30x 40 € 940,- € 55,- € 995,-
40 x 50 € 1.180,- € 65,- € 1.245,-
50 x 60 € 1.420,- € 70,- € 1.490,-
70 x 90 € 2.020,- € 80,- € 2.100,-
100 x 100 € 2.500,- € 105,- € 2.605,-

* Standaard baklijst, **Portret van één persoon met standaard baklijst.